Heb je binnenkort een sollicitatiegesprek voor een nieuwe detacheringsopdracht? Het is natuurlijk belangrijk om goed voor de dag te komen als je op gesprek gaat bij een mogelijk nieuwe werkgever. Dit zijn 7 tips die wij aan onze testers meegeven als voorbereiding op een sollicitatiegesprek.

1. Kom op tijd

Het lijkt een open deur, maar het gebeurt nog zeer regelmatig dat kandidaten te laat zijn. Bereid je daarom goed voor en zoek op bijvoorbeeld Google maps of OV9292 uit welke route je kunt nemen. Ga je met de auto, ga dan na of er voldoende parkeerplaatsen beschikbaar zijn of dat je deze bij het bedrijf moet reserveren. Om stress op de dag zelf te vermijden, neem je ruim de tijd en zorg je ervoor dat je een kwartier van te voren op de locatie aanwezig bent. Meld je niet meteen bij de receptie, maar doe dit vijf minuten voor aanvang van je afspraak. Hiermee voorkom je dat je gesprekspartner te vroeg gebeld wordt door de receptie, terwijl hij nog met andere werkzaamheden bezig is, wat onbedoeld als lastig ervaren kan worden.

2. Verdiep je in de bedrijfscultuur

Bij wat voor soort bedrijf ga je op gesprek? Wat zijn de missie, normen en waarden van het bedrijf? Deze informatie kun je meestal vinden op de website van het bedrijf. Het is goed dat je weet wat een bedrijf belangrijk vindt, en je kunt vertellen wat je daar zelf van vindt. Door dit mee te nemen in het gesprek toon je jouw interesse in het bedrijf.

3. Pas je kleding aan op de bedrijfscultuur

Als je weet wat de bedrijfscultuur is, kun je jouw kleding daarop aanpassen. Je kunt dit gerust navragen door even te bellen naar de receptie van het bedrijf. Een belangrijke tip van onze kant is: liever ‘overdressed’ dan ‘underdressed’ (en een das kun je altijd nog af doen).

4. Weet wie jouw gesprekspartners zijn

Als je de namen weet van de mensen met wie je het gesprek hebt, zoek je deze mensen op LinkedIn of andere social media op. Het is goed om te weten wat de achtergrond is van de mensen met wie je spreekt. Spreek je met een mogelijk baas of collega? Ook kunnen bepaalde interesses van een gesprekspartner handig zijn om mee te nemen in het gesprek.

5. Bestudeer de vacature van de klant

Een veelgemaakte fout is dat men de vacature of de aanvraagtekst niet goed doorleest. Door deze vooraf goed te bestuderen, kun je voorkomen dat jezelf bijvoorbeeld als een coördinator presenteert, terwijl er uiteindelijk naar een meer uitvoerende professional wordt gezocht. Zorg ook dat je een goed verhaal hebt bij eventueel gevraagde technische kennis waar je wat minder ervaring mee hebt; vertel over vergelijkbare technieken waar je wel ervaring mee hebt, of hoe je de techniek denkt snel te kunnen leren.

6. Lees je eigen cv goed door

Zeker als je een lange cv hebt, is het handig je geheugen op te frissen en je cv nog eens goed door te nemen. Hoe beter jij jouw verhaal in je hoofd hebt, hoe vlotter het gesprek zal gaan.

7. Bereid de standaard vragen goed voor

Er zijn altijd een aantal vragen die regelmatig terugkomen in sollicitatiegesprekken. Wat zijn je goede eigenschappen? En wat zijn juist mindere eigenschappen en dus verbeterpunten? De antwoorden op deze vragen moet je paraat hebben. Denk er aan dat je ook doordenkt en uitleg kunt geven. Een voorbeeld, veel software testprofessionals noemen zich zelfstandig, zorgvuldig en doortastend. Zorg ervoor dat je voorbereid bent op de vraag ‘en kun je daar voorbeelden van geven?’ en dat je de genoemde eigenschappen kunt toelichten met praktijkvoorbeelden. De volgende keer geven we je een aantal tips waar je tijdens een intake rekening mee moet houden.

Menu