DKTP bestaat inmiddels alweer 18 jaar, op 1 januari 1998 zette oprichter Seddy Bouzebiba zijn handtekening onder de inschrijvingsformulieren van de Kamer van Koophandel. Nu 18 jaar later werkt Seddy nog steeds bij DKTP en gaat hij nog elke dag vol plezier naar zijn werk: “Ik prijs mijzelf een gelukkig mens. Het werk is erg leuk en de sfeer binnen het bedrijf is goed.” Seddy vertelt over de oprichting van DKTP, de ontwikkeling van het bedrijf en wat de toekomst heeft te bieden.

Van Geneeskunde naar IT

Een logische stap is het niet, van een studie Geneeskunde naar oprichter van een IT detacheringsbedrijf. Toch is dat in het kort het verhaal van Seddy. Na zijn studie Geneeskunde in Leiden is Seddy geen arts geworden, maar gaan werken als consultant Headhunting bij het Engelse bedrijf Austin Knight. Seddy: “In oktober 1997 werd Austin Knight overgenomen door TMP World Wide. Zij wilden Monsterboard in Nederland op de kaart zetten en ik werd gevraagd om dit te doen.” Daar zag Seddy niets in en besloot op aanraden van een vriend een detacheringsbureau voor netwerk- en systeembeheerders op te richten. Op 1 januari 1998, dezelfde startdatum als Monsterboard, werd DKTP opgericht.

Atypisch detacheringsbureau

Veel kennis en ervaring had Seddy niet van de IT-branche. Gelijk bij de start van DKTP heeft Seddy dan ook een team van goede mensen om zich heen verzameld. Seddy: “Ik wilde dat er meteen continuïteit was, dat is belangrijk voor de groei van een bedrijf.” Binnen een jaar zat DKTP op zijn huidige bedrijfsgrootte van circa 40 à 50 mensen. Al die jaren daarna is het bedrijf stabiel gebleven. Wel zijn de processen, de functie-inhouden en structuren voortdurend aan verandering onderhevig geweest. DKTP was in eerste instantie een detacheringsbedrijf voor netwerk- en systeembeheer, inmiddels is het een completer IT-detacheringsbureau geworden. Al vanaf het begin is DKTP nooit een standaard detacheringsbureau geweest. Seddy: “Ik heb mensen in dienst genomen en een groot deel van deze mensen is nog steeds bij ons in dienst. Wij geloven er in dat BV Nederland veel projecten heeft en dat we onze medewerkers tot hun 67ste gevarieerd werk kunnen bieden.”

Ontwikkelingen van de afgelopen jaren

In de 18 jaar dat DKTP bestaat, is er veel gebeurd en gewijzigd. De belangrijkste ontwikkelingen zijn:

  • In 2001 kreeg DKTP te maken met de crisis. Het werk voor netwerk- en systeembeheerders lag niet voor het oprapen en DKTP ging op zoek naar ander werk voor deze beheerders. Zo werd de unit Remote Control opgericht. De netwerk- en systeembeheerders gingen op afstand de systemen beheren voor allerlei soorten bedrijven.
  • Na de crisis is er een extra discipline toegevoegd binnen DKTP: testen. Hoorde testen in de jaren ’80 nog bij het werk van een programmeur, vanaf de jaren ’90 werd het een echt vak. Vroeger waren de meest gebruikte testmethodes Tmap en Waterval, tegenwoordig zijn dat Agile en Scrum. DKTP combineert die laatste twee met Waterval.
  • Vijf jaar geleden werd de discipline Privacy en Security aan het bedrijf toegevoegd. DKTP is in die tijd in contact gekomen met het Centrum voor Informatiebeveiliging en Privacybescherming (CIP). Seddy: “We zijn vanaf het begin bij CIP betrokken. Zo hebben wij een bescheiden bijdrage geleverd aan de standaard over Secure Software Development (SSD). Nu zijn wij nog steeds met volle enthousiasme betrokken bij de werkgroep.”
  • Twee jaar geleden heeft DKTP een tool ontwikkeld die de uitvoering van een Privacy Impact Assessment (PIA) vergemakkelijkt.

Privacy en Security

Privacy en security is de afgelopen jaren steeds belangrijker geworden in het bedrijfsleven en bij overheden. DKTP zag dit al vroeg in en besteedt veel extra tijd en aandacht aan privacy en security en zal dit de komende jaren ook blijven doen. Seddy: “Al onze medewerkers, ongeacht in welke discipline ze werkzaam zijn, worden extra geschoold met betrekking tot privacy en security. We gieten als het ware een sausje privacy en security over hun vakgebied heen.” Deze extra kennis van de medewerkers zorgt ervoor dat ze meer kunnen bieden dan dat hun concullegae. En dat wordt zeer gewaardeerd door onze klanten.

“Wij zijn nu al bezig met de crisis over 7 jaar”

Seddy: “In de 18 jaar dat we nu bestaan, heb ik veel bedrijven zien komen en gaan. DKTP is in al die jaren stabiel gebleven. Een crisis zie je aankomen, daar moet je op tijd op anticiperen. Wij zijn nu al bezig met de crisis over zeven jaar. Dat maakt ons anders dan andere bureaus.” Daarnaast heeft DKTP een duidelijk standpunt: bij DKTP staat de mens centraal. Seddy: “In de hele IT is de mens het belangrijkste. En dus ook binnen ons bedrijf. Door de medewerkers tevreden te houden en open met ze te communiceren, haal je het beste van ze naar boven. Alleen zo kunnen wij een hoger niveau hebben dan de concurrent.”

“Over 20 jaar hoop ik nog hetzelfde te doen”

Op de vraag wat Seddy over 20 jaar doet, zegt hij: “Ik hoop over 20 jaar nog hetzelfde te doen, met een groep mensen tussen de 50 en 70 man. Ik wil dat we toonaangevend zijn in het vakgebied waarin we werken. Wat dat over 20 jaar is? Geen idee, de markt ontwikkelt zich snel. Ook al weten we niet wat er over 20 jaar allemaal gaat gebeuren, je moet wel ruim van te voren met nieuwe strategieën bezig zijn. Dan kun je met z’n allen prettig blijven werken.”

Menu