Vanaf vandaag zullen we regelmatig een medewerker van DKTP in de schijnwerpers zetten. Het spits wordt afgebeten door Arjen Burghart. Een senior VBA-programmeur met een enorme passie voor de luchtvaart. Arjen vertelt in het kort over wie hij is, wat hij doet en waar we hem wakker voor kunnen maken. En… hij wijst een collega aan die de volgende keer aan de beurt is.

Welke opleiding heb je gedaan? En waar heb je allemaal gewerkt

Ik heb HBO Vliegtuigbouwkunde gedaan. Na mijn opleiding heb verschillende functies bekleed, zoals Tester, Testcoordinator, RPG(ILE) Programmeur, CORSA Document Management Consultant en VBA specialist. Dit heb gedaan bij de volgende bedrijven: MFC, Intermodulair, R&R IT Solutions, Acropolis.

Sinds wanneer werk je voor DKTP en wat doe je nu?

Ik werk sinds 20 maart 2014 voor DKTP. Momenteel ben ik als senior VBA-programmeur gedetacheerd bij Delta Lloyd.

Hoe ben je vanuit de Vliegtuigbouwkunde bij DKTP terechtgekomen?

Na mijn studie moest ik nog de militaire dienstplicht te vervullen. Tijdens de dienstplicht kwamen er bij mij wat neurologische problemen naar boven, verergerd door een ongeval. Tijdens een operatie in mijn nek is er een permanente beschadiging ontstaan. Onderdeel van de revalidatie was de terugkeer in de maatschappij. Fokker was toen net over de kop, dus de banen voor vliegtuigbouwkundigen lagen niet voor het oprapen. Ik kon gelukkig intern een opleiding volgen bij een IT-bedrijf, en na een aantal carrièrestappen was ik inmiddels een ervaren VBA-consultant geworden. Toen mijn oud-collega Jos van Rouwendaal (Accountmanager) overstapte naar DKTP heb ik via zijn bemiddeling een prettig gesprek gevoerd met het DKTP management, Seddy en Arjan, en de klik was er. Zodoende ben ik nu bij DKTP werkzaam.

Waar ben jij heel goed in en waar wil je beter in worden?

Ik ben zeer goed in VBA – Visual Basic for Applications (VB onder MS Office). Als VBA-programmeur ben ik inmiddels al vrij allround. Maar het behalen en behouden van de certificaten blijft voor mij erg belangrijk. Mijn soft skills liggen op het gebied van snel begrijpen wat de gebruiker wil, prettig in de communicatie en customer driven. Er zijn twee gebieden waarin ik beter wil worden en dat zijn SQL Server en VB.net.

Wat is buiten je werk jouw grote passie?

Ik heb twee grote passies. Als eerste is dat, je raadt het vast al gezien mijn opleiding, de luchtvaart. En als tweede ben ik dol op badminton. Het leuke van badminton is dat het spelletje op zoveel verschillende niveaus gespeeld kan worden en daarnaast vind ik de gezelligheid binnen de sport erg belangrijk. In mijn vrije tijd ben ik tevens bestuurslid van de onze lokale badmintonvereniging.

Wat is jouw levenswijsheid?

Ik heb veel meegemaakt in mijn leven en als gevolg daarvan heb ik veel leren relativeren. De levenswijsheid die ik wil doorgeven is: Wees blij met wat je hebt en treur niet om wat je niet hebt, geniet van de kleine dingen in het leven.

Waar kunnen we je ’s nachts voor wakker maken?

Vliegen in een bijzonder vliegtuig. Zoals een Douglas Dakota, Lockheed Constallation of een historische dubbeldekker met open cockpit. Het geluid die deze vliegtuigen voortbrengen is uniek en het brengt je meteen terug naar een historische periode uit de pionierstijd van de luchtvaart.

Wie is je collega die het stokje van je over mag nemen?

Roberto Suriel, omdat we samen HTS vliegtuigbouwkunde hebben gedaan en ik benieuwd ben hoe hij de automatisering is ingerold en hoe hij zijn toekomst ziet.

Menu