Elke maand geven we een medewerker van DKTP de mogelijkheid om iets over zichzelf te vertellen. Vorige maand was dit Roberto Suriël, hij vertelde wat zijn passies zijn en wat hij nog wil bereiken in zijn loopbaan. Roberto heeft Towfik Yassin aangewezen als de volgende die mag worden geïnterviewd. Zijn reden was mooi: “Omdat ik een grote bewondering voor deze man heb. Hij heeft veel bereikt door veel en hard te werken, een studie te doen en zich aan te passen aan het Nederlandse leven. Dit vind ik erg knap en daarom geef ik het stokje door aan hem.”DKTP Towfik Yassin

Interview Towfik

Wie ben jij en waar kom je vandaan?

Ik ben Towfik Yassin. Ik woon met mijn jonge familie in Zeist. Ik heb een prachtige dochter van elf maanden oud. Haar naam is Sanaa. Vijftien jaar geleden ben ik naar Nederland gevlucht, vanuit Noord-Afrika. De tijd vliegt voorbij! De eerste vijf jaar had ik geen verblijfsvergunning, dus mocht ik niet leren en werken. Effectief ben ik nu dus een jongen van tien jaar oud in Nederland.

Welke opleidingen heb je gevolgd?

Ik heb SNE (systeem en netwerk engineer) bij de HvA gedaan. Ik deed mijn studie parttime, omdat ik daarnaast fulltime werkte. Ik moet zeggen dat het een pittige periode was. Een fulltime job, stages, twee avonden per week naar school en daarnaast 28 uur per week thuis studeren voor school en voor werkgerelateerde cursussen. Maar ik heb mijn doel bereikt. Uiteindelijk: het resultaat telt, niet? Het leukste op school was gewoon de uitdaging. De uitdaging om alle werkstukken tijdig af te hebben, de tentamens en het groepswerk.

Waar heb je allemaal gewerkt en wanneer ben je bij DKTP begonnen?

Voor ik bij DKTP begon, heb ik als vrijwilliger op verschillende instanties gewerkt. Ik heb bij VluchtelingenWerk Noord-Holland gewerkt en bij Women in Europe for a common Future als ICT-medewerker. DKTP is mijn eerste echte werkgever; mijn kansgever zou ik willen zeggen. In 2010 ben ik als stagiair bij DKTP begonnen. Toentertijd had ik weinig ervaring op de arbeidsmarkt en uiteraard was mijn Nederlands minder goed, maar DKTP heeft mij de kans gegeven. Ik heb die kans dan ook met beide handen aangegrepen. Ik heb de mogelijkheid gekregen om mijn studie af te ronden, mijn kennis te verruimen en om mijn bijdrage aan de maatschappij te leveren. Dus DKTP is niet alleen een werkgever voor mij. Het is meer dan dat.

Waar werk je nu en in welke functie?

Ik werk bij een klant van DKTP, Samen Veilig. Ik werk daar als systeembeheerder, netwerkbeheerder en werkplekbeheerder. Ik beheer samen met een aantal collega’s een omgeving met meer dan 550 gebruikers. Het beheren van servers, netwerkcomponenten en WiFi-componenten behoren tot mijn hoofdtaken. De afgelopen vijf jaar heb ik bij dezelfde klant gewerkt. De ontwikkelingen in het algemeen, de interne veranderingen, de uitdagende eisen en wensen van de klant hebben mij geholpen om mezelf verder te ontwikkelen in kennis, omgaan met klanten en als mens. Als team hebben we veel bereikt. Uiteraard het mooiste van ICT is dat je je blijft ontwikkelen. Ontwikkelingen staan nooit stil.

Waar ben jij heel goed in en waar wil je beter in worden?

Als er een issue of probleem is dan wil ik dat tot de bodem onderzoeken en oplossen. Ik denk dat dit met mijn leergierige karakter heeft te maken. Daarnaast ben ik servicegericht. Mijn collega Roberto zei in het vorige interview: ‘de klant is koning’ en daar ben ik het helemaal mee eens. Dus ik probeer een koningsbehandeling aan onze gebruikers te bieden. Waar ik de komende tijd beter in wil worden, is mijn kennis met betrekking tot netwerken verruimen. Ik ga me vooral richten op de beveiliging van netwerken. Daarnaast wil ik graag de Cisco-commando’s leren en me daar verder in verdiepen.

Wat jouw grootste passie? En heb je ook een levenswijsheid?

Mijn grootste passies zijn het lezen van boeken, het lezen van inspirerende verhalen en het helpen van mensen. Ik beschouw het niet als passie, maar ik volg de internationale en nationale politiek. Mijn levenswijsheid is: ‘Ontwikkelingen staan nooit stil.’

Waar kunnen we je ’s nachts voor wakker maken?

Het is raar, maar het politieke debat. Ja ik kijk er met plezier naar. Om er een te noemen: de nacht van Verdonk.

Wie is je collega die het stokje van je over mag nemen en waarom?

Met alle plezier wil ik het stokje aan mij collega Wim Smeenk overhandigen. Sinds 2010 werken we samen. We hebben samen ups en downs meegemaakt. Ik noem hem mijn broertje van een andere moeder.

Menu