Over ons

Over DKTP informatietechnologie

“Wij zorgen goed voor onze mensen”

Op 1 januari 1998 is DKTP (Detachering, Kennis, Technologie en Personeel) opgericht door Seddy Bouzebiba. Wat begon als IT-detacheringsbedrijf voor netwerk- en systeembeheerders is inmiddels uitgegroeid tot een van de beste testbedrijven van Nederland. Wij bieden organisaties en bedrijven ondersteuning op het gebied van ICT-detachering, software testing, softwareontwikkeling en gedeeltelijke of gehele ondersteuning van het beheer. “Onze kracht is dat wij goed voor onze mensen zorgen.”

Historie

Detachering van netwerk- en systeembeheerders

Na zijn studie Geneeskunde is Seddy Bouzebiba geen arts geworden, maar gaan werken als consultant headhunting. Omdat hij de detacheringswereld interessant vond, is hij op 1 januari 1998 gestart met DKTP. Het eerste wat hij deed, was een aantal capabele mensen in dienst nemen. En dat wierp zijn vruchten af, in 2 jaar tijd groeide DKTP naar 52 mensen. In die tijd waren dit met name netwerk- en systeembeheerders.

Detachering testprofessionals

In 2001 heeft DKTP een reorganisatie ondergaan. Er was minder werk beschikbaar voor netwerk- en systeembeheerders en daarom was het bedrijf was genoodzaakt om niches op te zoeken. Voor Seddy was het al snel duidelijk welke niches dat moesten worden: managed services en software testing, waarbij deze laatste de core business van DKTP is geworden en nu nog steeds is.

Testprofessionals

In de jaren ’80 hoorde testen nog bij het werk van een programmeur, maar vanaf de jaren ’90 werd het een echt vak. En nog steeds is het vak testen in ontwikkeling. Woorden als agile, scrum, DevOps en automatisering zijn dan ook zeker van toepassing op het ambacht testen. DKTP volgt deze ontwikkelingen op de voet, schoolt het personeel waar nodig bij (zo zijn al onze medewerkers Scrummaster) en heeft in 2010 een eigen softwaretestingtool ontwikkeld. Dit alles met het doel om de beste testprofessionals te leveren.

Missie DKTP

DKTP detacheert ICT-personeel aan bedrijven en organisaties. Daarbij is een goede match tussen een bedrijf of organisatie en onze medewerkers het hoogste doel. Hoe wij dit bereiken?

  • Door een persoonlijke aanpak: onze accountmanager heeft persoonlijk contact met de klant, maar ook met de gedetacheerde. Door de korte lijnen en deze aanpak komen bijvoorbeeld problemen eerder aan het licht, zodat ze ook eerder kunnen worden aangepakt. Wij ondersteunen onze mensen, bieden een luisterend oor en komen met oplossingen. En deze aanpak werkt. Veel van onze medewerkers zijn al meer dan 15 jaar bij ons in dienst.
  • Kennispartner CIP: het Centrum Informatiebeveiliging en Privacybescherming (CIP) is een publiek-private netwerkorganisatie die een relevante bijdrage levert aan de informatieveiligheid van de Nederlandse overheid en de ketens waarin de organisaties samenwerken. DKTP is sinds de oprichting van CIP kennispartner. Zo hebben wij mede de richtlijnen voor Secure Software Development (SSD), met betrekking tot testen, opgesteld.
  • Efficiëntie: op verschillende vlakken in onze bedrijfsvoering is efficiëntie belangrijk. Zo proberen wij onze mensen zo breed mogelijk in te zetten door te kijken wat zij naast hun expertise nog meer kunnen. Daarnaast speelt automatisering een grote rol bij veel bedrijven. Wij willen dat ICT zo efficiënt mogelijk wordt ingezet. We dragen een oplossing aan die past bij het bedrijf en voeren deze ook voor ze uit. Wel zo efficiënt!
  • Kennis delen: wij vinden het belangrijk om onze opgedane, jarenlange kennis te delen. Dit doen we onder andere door onze deelname aan het CIP. Maar daarnaast organiseren wij regelmatig workshops en cursussen en in 2018 publiceren wij een handboek met hierin beschrijvingen en oplossingen van veelvoorkomende processen en situaties.

Visie DKTP

DKTP streeft ernaar om in de komende 3 jaar het beste testbedrijf van Nederland te worden, en dan met name in de kwaliteit en niet in de kwantiteit. Op het gebied van software testen willen wij de beste mensen leveren en alle mogelijke oplossingen bieden. Dit gaan wij bereiken door meer naamsbekendheid te krijgen. Al 20 jaar timmeren we heel goed aan de weg en nu mag ook heel Nederland dat weten.

Duurzame toekomst

Belangrijk voor DKTP is onze aarde en de toekomst ervan. Wij willen een bijdrage leveren aan een betere wereld voor onze kinderen. Dit doen wij onder andere door zo min mogelijk te printen (of anders dubbelzijdig) en zo min mogelijk servercapaciteit te gebruiken. Daarnaast omarmen wij het idee van 100% CO2-neutraal reizen. Zo streven wij ernaar dat ons volledige wagenpark binnen 3 jaar elektrisch is en dat medewerkers zonder auto over een NS business card beschikken. Naast dat wij een bijdrage leveren aan de maatschappij vinden we het uiteraard zeer belangrijk dat onze mensen en onze klanten happy zijn!

Gerelateerd nieuws:

DKTP verhuist per 1 okt 2021

DKTP verhuist per 1 oktober 2021 DKTP wil een flexibele werkplek bieden, in plaats van een vaste kantoor gebonden locatie,…
DKTP wenst iedereen een happy nieuwjaar

Happy New Year

DKTP wenst iedereen een mooi, gezond, liefdevol en gelukkig 2018!  
Menu