Over ons

Over DKTP informatietechnologie

“Wij zorgen goed voor onze mensen”

Op 1 januari 1998 is DKTP (Detachering, Kennis, Technologie en Personeel) opgericht door Seddy Bouzebiba. Wat begon als IT-detacheringsbedrijf voor netwerk- en systeembeheerders is inmiddels uitgegroeid tot een van de beste testbedrijven van Nederland. Wij bieden organisaties en bedrijven ondersteuning op het gebied van ICT-detachering, software testing, softwareontwikkeling en gedeeltelijke of gehele ondersteuning van het beheer. “Onze kracht is dat wij goed voor onze mensen zorgen.”

Historie

Detachering van netwerk- en systeembeheerders

Na zijn studie Geneeskunde is Seddy Bouzebiba geen arts geworden, maar gaan werken als consultant headhunting. Omdat hij de detacheringswereld interessant vond, is hij op 1 januari 1998 gestart met DKTP. Het eerste wat hij deed, was een aantal capabele mensen in dienst nemen. En dat wierp zijn vruchten af, in 2 jaar tijd groeide DKTP naar 52 mensen. In die tijd waren dit met name netwerk- en systeembeheerders.

Detachering testprofessionals

In 2001 heeft DKTP een reorganisatie ondergaan. Er was minder werk beschikbaar voor netwerk- en systeembeheerders en daarom was het bedrijf was genoodzaakt om niches op te zoeken. Voor Seddy was het al snel duidelijk welke niches dat moesten worden: managed services en software testing, waarbij deze laatste de core business van DKTP is geworden en nu nog steeds is.

Testprofessionals

In de jaren ’80 hoorde testen nog bij het werk van een programmeur, maar vanaf de jaren ’90 werd het een echt vak. En nog steeds is het vak testen in ontwikkeling. Woorden als agile, scrum, DevOps en automatisering zijn dan ook zeker van toepassing op het ambacht testen. DKTP volgt deze ontwikkelingen op de voet, schoolt het personeel waar nodig bij (zo zijn al onze medewerkers Scrummaster) en heeft in 2010 een eigen softwaretestingtool ontwikkeld. Dit alles met het doel om de beste testprofessionals te leveren.

Menu