Vorige keer hebben we het eerste interview met een DKTP’er gepubliceerd. Arjen Burghart vertelde over wie hij is en hoe is hij vanuit de vliegtuigbouwkunde bij DKTP is terechtgekomen. Arjen heeft het stokje overgedragen aan Roberto Suriel. Ook iemand met een achtergrond in de vliegtuigbouwkunde. Roberto waardeert het zeer dat Arjen hem heeft uitgekozen. Maar wie is Roberto? En wat vindt hij belangrijk in zijn werk? Hij vertelt het hier en wijst weer iemand aan voor het volgende interview. DKTP-Roberto

Welke opleiding(en) heb je gedaan en waar heb je allemaal gewerkt?

Ik heb de volgende opleidingen gevolgd: MTS Werktuigbouw, HTS vliegtuigbouw en MIT. Na mijn studies heb ik verschillende banen gehad. Zo heb ik als tekenaar gewerkt bij Peetoom Advies Kantoor, als applicatiebeheerder, systeembeheerder bij LUMC en als systeembeheerder bij TNT.

Waarom ben je niet verder gegaan in de vliegtuigbouw?

Ik heb de opleiding niet afgerond (2 jaar gedaan). En het was net in de tijd dat het in Nederland zeer slecht ging met de vliegtuigbouw. Zo ging onder andere Fokker failliet en besloot ik eieren voor mijn geld te kiezen en een andere kant op te gaan.

Sinds wanneer werk je voor DKTP en wat doe je nu?

Ik werk sinds 20 juli 2009 voor DKTP. Momenteel werk ik bij DKTP (DKTP-RC remote control) als systeembeheerder, werkplekbeheerder en helpdeskmedewerker.

Waar ben jij heel goed in?

Mijn motto is Klant is Koning en daar doe ik alles voor. Ik ben verantwoordelijk voor het beheren van de klanten op locatie. Daarnaast weet ik alles van de tools die gebruikt worden in ons vakgebied. Dan kun je denken aan Topdesk, ActiveDirectory, Teamviewer, Exchange, 3CX (VoIP), Microsoft 365, en nog meer.

En waarin wil je beter worden?

Systeembeheer in virtuele omgevingen. Daar ben ik nu al wel een beetje mee bezig, maar ik wil hier heel graag wat opleidingen in volgen. Ik zou graag mijn kennis over deze materie willen uitbreiden.

Wat is buiten je werk jouw grote passie?

Gitaar en hockey.

Wat is jouw levenswijsheid?

Praktisch = Vriendelijk en Eerlijk Moreel = Zelfvertrouwen en Doorzettingskracht

Waar kunnen we je ’s nachts voor wakker maken?

Een goeie film, zoals The Revenant of Spotlight, of een sportevenement.

Wat wil je op werkgebied nog bereiken?

Ik zou graag meer willen bereiken in de systeembeveiliging. Dit is voor mij juist zo interessant, omdat er steeds meer lekken in systemen bestaan, waarbij de manier van werken steeds vaker een belangrijke rol speelt. En ik vind het interessant om hiermee aan de slag te gaan en dit te onderzoeken.

Wie is je collega die het stokje van je over mag nemen en waarom?

Towfik Yassin, omdat ik een grote bewondering voor deze man heb. Hij heeft veel bereikt door veel en hard te werken, een studie te doen en zich aan te passen aan het Nederlandse leven. Dit vind ik erg knap en daarom geef ik het stokje door aan hem.

Menu