Softwareontwikkeling

Softwareontwikkeling door DKTP WebConnect

Is het verstandig om gebruik te maken van bestaande systemen of is het het beter om iets volledig op maat te laten ontwikkelen?

Een maatwerk softwaresysteem laten ontwikkelen

Een simpele website, een uitgebreide webshop of een app voor jouw bedrijf? Het start met goed advies…

Voor de ontwikkeling van websites, e-commerce sites of apps kun je terecht bij DKTP WebConnect. Dit is de afdeling softwareontwikkeling van DKTP. Wij ontwikkelen software op maat. Dat kan ‘from scratch’, maar soms is het nuttiger en/of voordeliger om het wiel niet opnieuw uit te vinden. In zo’n geval gebruiken wij bestaande systemen of frameworks. Zeer waarschijnlijk heb je wel eens gehoord van het content management systeem WordPress of de e-commerce webshop Magento. Of heb je wel eens wat opgevangen over waardeverhogende bedrijfssoftware die volledig op maat gemaakt is en compleet uitgelijnd is aan jouw bedrijfsprocessen? Zo nee? Dat is geen enkel probleem, die kennis is niet van je vereist. Sterker nog, wij adviseren je graag over wat de beste oplossing is en wat de voor- en nadelen zijn.

Software zonder handleiding

Op welke wijze kunnen wij gebruikers complexe handelingen laten verrichten, zonder dat daar een handleiding voor nodig is? Dat is een vraagstuk waar wij ons onder andere mee bezighouden.

Wij pleiten dan ook voor softwaresystemen met een hoog gebruikersgemak en waar intuïtief mee gewerkt kan worden. Daarbij maken we gebruik van

  • herkenbare interfaces (bijvoorbeeld die van de iPhone, Google of Facebook);
  • gemakkelijke navigatie;
  • gebruik van visuals en sprekende iconen;
  • complexe onderdelen verwerken in ‘wizards’ of stappen.

Garanties op het gewenste resultaat

Met softwareontwikkeling starten wij in een vroeg stadium met prototypes in de vorm van visuals of in de vorm van een klikmodel, waarbij je simpelweg door de visuals heen kunt klikken. Het vormt een visuele basis voor de te ontwikkelen applicatie. Hierbij wordt het voor alle betrokkenen al snel duidelijk wat de applicatie gaat doen en hoe deze eruit komt te zien. Het blijft dus een mooi referentiepunt voor jouzelf, de eindgebruikers, maar ook onze softwareontwikkelaars.

De betrokkenheid bij softwareontwikkeling en daarna

Wij gaan verder dan ‘slechts’ software ontwikkelen. Als wij iets ontwikkelen, willen wij niet alleen dat onze klanten blij worden, maar ook onze ontwikkelaars en de eindgebruikers. Het gevoel dat wij samen met jou en jouw medewerkers een gezamenlijk stuk software maken, is een belangrijke factor voor de uiteindelijke resultaten en de doorontwikkeling van software.

Een stap verder richting zelflerende systemen

Wat als we softwareontwikkeling kunnen automatiseren, hoeven we dan zelf niets meer te doen? Zo ver zijn we nog niet, maar het is een mooie gedachtegang die ons wel laat nadenken hoe we systemen slimmer kunnen maken. Een stap daarbij is zogenaamde soft-artificial intelligence waarbij systemen slimme handelingen zelf kunnen doen, of kunnen leren op basis van de invoer van gebruikers.

Het testen van de ontwikkelde software

Een onmisbare stap bij de ontwikkeling van software is het testen ervan. DKTP specialiseert zich in software testen en wij bieden de softwareontwikkelingsdiensten dan ook graag aan in combinatie met de software testing diensten.

Menu