Testmanagementproces

Het testmanagementproces bestaat uit op elkaar afgestemde activiteiten met betrekking tot het testen van informatiesystemen. Dit proces is de basis voor het testproject dat wordt geleid door een testmanager. De testmanager is betrokken vanaf de start van de systeemontwikkeling tot en met het moment van implementatie en overdracht.

Belangrijke rol voor de testmanager

Het testproject wordt geleid door een testmanager die de aanpak en strategie voor het project definieert en bepaalt hoe en met welke middelen het testen efficiënt en effectief wordt uitgevoerd.  Onder de verantwoordelijkheid van de testmanager vallen onderwerpen als bevindingen­beheer, tussentijdse rapportage en advies voor overdracht naar de volgende fase of acceptatie. Daarbij bewaakt de testmanager continu de kwaliteit, de doorlooptijd en het budget.

Integratie systemen

Ontwikkelt een externe partij jouw systemen? Dan kan DKTP voor het accepteren van die systemen en integreren in jouw omgeving een project inrichten. Ook dan leveren de testmanagers van DKTP een waardevolle bijdrage.

Bel voor meer informatie met 020-4275221 of stuur een e-mail naar info@dktp.nl.

Menu