Van september tot en met december 2017 heeft Mihai stage gelopen bij DKTP. Wij vinden het als ICT-bedrijf belangrijk om onze maatschappelijke verantwoordelijkheden te nemen. Daarom laten wij graag studenten ervaren hoe het is om te werken in een hectische, maar vooral gezellige omgeving. Mihai, beter bekend als dj Perqueno, vertelt over zijn stage bij DKTP en wat hij wil bereiken.

Over Mihai alias dj Pequeno

Mihai is in zijn vrije tijd een bekende djMihai is 17 jaar oud, woont in Amsterdam en is geboren in Brazilië. Naast student en stagiair heeft Mihai al een echte baan, hij is namelijk dj en producer. Mihai: “Ik zit op het ROC in Amsterdam-Zuidoost en doe de 3-jarige opleiding ICT-systeembeheer en ik ben nu bezig met mijn tweede jaar. Naast mijn studie en stage lopen, ben ik erg druk met mijn werk als dj Pequeno (kleine in het Braziliaans)”.

Van de Landmarkt naar DKTP

Mihai werkte bij de Landmarkt in Amsterdam Noord en was op zoek naar een stageplek voor zijn studie. Hij hoorde via zijn werkgever over DKTP en zijn interesse was gewekt. Het lukte om een afspraak te maken voor een gesprek bij DKTP. Mihai: “Ik had een heel goed gesprek bij DKTP en kreeg al snel te horen dat ik in september 2017 mocht beginnen met mijn stage. De stage duurde tot eind december”.

Zoveel mogelijk leren

Inmiddels is Mihai klaar met zijn stage. Zijn doel was om zoveel mogelijk te leren over het beheervak. En is dat gelukt? Mihai: “Dat is zeker gelukt, ik heb ik de afgelopen maanden veel kennis en praktijkervaring opgedaan. Tijdens mijn stage heb ik veel werk voor de Servicedesk gedaan, zoals de telefoon aannemen, telefoontjes registreren en doorzetten en zelf problemen oplossen (op afstand) met bijvoorbeeld teamviewer. Daarnaast heb ik nog allerlei ondersteunende taken gedaan, zoals het configureren van werkplekken”.

Muzikale toekomst

“DKTP is een leuk bedrijf met super aardige collega’s waar je enorm mee kunt lachen. En ook het werk is leuk. Geen dag is hetzelfde, want elk telefoontje (en probleem) is weer anders”, zegt Mihai. Zijn werk en inzet wordt gewaardeerd, hij is zelfs gevraagd of hij na zijn opleiding voor DKTP wil werken. Mihai: “Dat vind ik natuurlijk een enorme eer en ik ben blij dat ik zoveel vertrouwen krijg. Daarnaast geeft DKTP volledige medewerking wat betreft mijn muzikale carrière”.

DJ Pequeno in actie als djDJ’en en produceren staat op nummer 1

De kans is groot dat Mihai ingaat op het aanbod van DKTP. Mihai: “DJ’en en produceren staat bij mij echt op nummer 1. Ik ga er ook best hard mee, eigenlijk. Ik heb elke week wel een paar boekingen voor clubs en feesten en heb inmiddels al een aardige naam opgebouwd. Maar werken in de ICT als netwerk- en systeembeheerder spreekt me ook aan. Een combinatie zou dan echt perfect zijn!”

Menu