DKTP is een bijzonder bedrijf, dat voel je als je het bedrijf binnenloopt, spreekt met de mensen die er werken en ziet hoe iedereen met elkaar omgaat. DKTP is geen standaard detacheringsbureau waar mensen gemiddeld 3 of 4 jaar werken. De meeste mensen die voor DKTP werken zijn in vaste dienst en blijven veel langer ‘plakken’. Hoe gaat het met DKTP? Wat is er zo bijzonder aan DKTP? En wat gaat er in 2017 gebeuren? Het laatste woord van 2016 is aan algemeen directeur Seddy Bouzebiba.

Persoonlijke aanpak

Op 1 januari 2017 bestaat DKTP 19 jaar. Het bedrijf startte met het detacheren van netwerk- en systeembeheerders bij verschillende organisaties. Seddy: “Sinds de start van het bedrijf tot aan nu is alles heel voortvarend gegaan. Onze kracht zit in verschillende aspecten. Als eerste hebben al onze accountmanagers rechtstreeks contact met én onze klanten én met de gedetacheerden. Er is dus geen zogenoemde field manager die ertussen zit. De accountmanager is verantwoordelijk voor de juiste match en deze persoonlijke aanpak werkt zeer goed. Daarnaast doen wij er alles aan om onszelf en onze medewerkers inhoudelijk op niveau te houden, door bijvoorbeeld opleidingen en cursussen aan te bieden.”

Alleen van het goede kun je iets goed leren

In 2001 kreeg ook DKTP te maken met de crisis. Er was minder vraag naar netwerk- en systeembeheerders en het testen van software werd een van de speerpunten van DKTP. Seddy: “Ook bij het testen van software hielden we vast aan de persoonlijke aanpak naar de klanten en de medewerkers toe. En daarnaast zagen we dat medewerkers elkaar opzochten om kennis te delen en tot nieuwe inzichten te komen. Onze medewerkers vinden het belangrijk om te groeien en daarin moedigen wij ze aan. Bijvoorbeeld door topbegeleiding te geven bij een cursus, want alleen van het goede kun je iets goeds leren. Kijk maar naar wat Johan Cruyff, god hebben zijn ziel, heeft betekend voor andere trainers. Dat is een inspirerend voorbeeld wat we volgen.”

Een kick om iedereen te plaatsen

Afgelopen jaar is DKTP op het gebied van testen weer een stukje gegroeid, zowel qua mensen als qua kennisgebied. Seddy: “Ons idee is dat je altijd voor iemand een nieuw project kunt vinden, of diegene nu jong of oud is. We hebben te maken met verschillende mensen in verschillende leeftijdsklassen. Wij halen er een kick uit om iedereen te plaatsen. En de medewerkers zijn er blij mee, door deze positieve ontwikkelingen blijven ze langer bij ons in dienst en zijn ze echt van waarde voor ons bedrijf en voor de bedrijven waarvoor ze werken.”

De ideale wijze van testen

Het vak van testen is in de afgelopen jaren behoorlijk veranderd. Seddy: “Vroeger werd er gestructureerd getest en op de lange termijn. Tegenwoordig wordt er getest via de Scrummethode met zelfsturende groepjes. In de grote bedrijven zijn er meerdere scrumgroepen die middels sprints software ontwikkelen en voltooien. Er zijn geen projectleiders meer en daar zit volgens mij het probleem. Het overzicht over de lopende projecten is vaak weg en er is overlap in het werk. Zonde, want dubbel werk is inefficiënt.”

DKTP wil toonaangevend in testen worden

Om de efficiency in het testen terug te brengen, heeft Seddy de oplossing: “Wij denken dat de gouden combinatie bestaat uit: de ouderwetse, gestructureerde manier van testen in combinatie met Scrum en Agile. Deze manier van werken, is alleen mogelijk als je ervaring hebt in beide. Al onze medewerkers hebben die ervaring en kunde en zijn in staat om te switchen van methode wanneer dat nodig is. Daarnaast hebben onze mensen veel ervaring in testautomatisering en de tools die daarbij beschikbaar zijn. Zij kunnen als geen ander inschatten of het wel of niet nuttig is om een bepaalde tool wel of niet in te zetten.”

Op naar een mooi 2017

De persoonlijke aanpak van DKTP is bijzonder en mooi. Mensen stimuleren en motiveren elkaar om iedere keer een stapje verder te gaan. Seddy: “Het is mooi om te zien hoe de mensen het beste in elkaar naar boven halen. Ik wens dat iedereen toe in 2017. En daarnaast heel veel gezondheid, geluk en liefde voor iedereen.”

Menu